Werken met diepgevroren vruchten heeft zn voordelen: je kunt, wanneer nodig diepgevroren, vruchten mengen en zo je geliefde confituur/jam maken op elk moment van het jaar. Weeg de vruchten pas nadat ze schoongemaakt, gewassen en uitgelekt zijn. Suiker, respecteer nauwgezet de aangegeven hoeveelheden vruchten en suiker. Gebruik altijd witte suiker, nooit bruine suiker. Of gebruik confituursuiker/geleisuiker: confituursuiker bestaat uit een mengeling van suiker en pectine (een verdikkingsmiddel en verder nog citroenzuur en een bewaarmiddel. De te gebruiken hoeveelheid van deze suiker hangt dus af van de hoeveelheid pectine die er in gemengd. Er bestaan verschillende merken en ze hebben allemaal wel dezelfde kenmerken, maar verschillen onderling toch altijd ietsje.

jam zelf maken zijn vier elementen nodig om een lekkere, smeerbare, frisse confituur/jam te maken: vruchten, suiker, pectine en zuur. Vruchten, kies voor rijpe, sappige vruchten (bevatten meestal veel pectine) tenzij anders vermeld: Pectine rijke vruchten zijn aalbes (rode bes appel, braam, citrusvruchten, kruisbes, kweepeer, zwarte bes, vruchten die weinig tot geen pectine bevatten, zijn onder andere aardbei, abrikoos, ananas, braambes, bosbes, druif, framboos, kers.

Je kunt ook de tilburg vruchten eerst fijnhakken of pureren na de bereiding. Verschil tussen confituur/jam, gelei, marmelade, konfijt en chutney? Confituur/jam, in confituur/jam worden hele of in stukjes gesneden vruchten gebruikt, die cream worden gekookt in een siroop van suiker. Je kunt de vruchten eventueel na de bereiding pureren: gebruik hiervoor een aardappelstamper om de grote stukken tot kleinere stukken of tot moes te stampen. Gelei, bij de bereiding van gelei wordt alleen het sap van de vruchten gebruikt, samen met suiker. Vooral geschikt voor fruitsoorten met veel pitjes, zoals aalbessen. Marmelade, marmelade wordt gemaakt met (de schillen van) citrusvruchten en suiker, en heeft hierdoor een bitterzoete smaak (geliefd bij de Engelsen). Konfijt, wordt vaak bereid op basis van uien, vijgen of witloof, samen met wijn en suiker, en smaakt heerlijk bij patés, in sauzen, enz. Chutney, deze zoetzure en gekruide smaakmaker, uit de Indiase en pakistaanse keuken, is gemaakt op basis van fruit, groenten, kruiden, specerijen of een combinatie daarvan. Om de houdbaarheid te verlengen wordt er azijn of citroensap toegevoegd en suiker.

jam zelf maken

Aardbeien jam zonder geleisuiker maken


Ja, omdat zelfgemaakt zoveel beter smaakt en, daarenboven, zelf confituur/jam creamed maken is kinderspel. En als je confituur/jam zelf maakt, kan je voor smaak en afwisseling zorgen aan de ontbijttafel. Je kunt zelf vruchten met elkaar combineren en zo ook andere smaken creëren. Confituur of jam, een voedingsmiddel nivea bestaande uit vruchten, wordt op diverse wijzen toegepast, waaronder als broodbeleg en in gebak. Confituur/jam wordt traditioneel gemaakt door vruchten in te koken met confituursuiker/geleisuiker. Behalve dat deze suiker het product zoet maakt en een conserverende werking heeft, wordt het product ook ingedikt dank zij een bindmiddel (pectine) dat bij in deze suiker is gemengd, zodat het beter smeerbaar. In confituur/jam worden hele vruchten gebruikt, al kan het zijn dat de vruchten tijdens de bereiding stuk gaan.

Jam, marmelade of gelei zelf maken


Op kantoor, circa de herfst van 1933 pendelde Edith Frank een paar keer heen en weer tussen aken en Amsterdam om te proberen een huis te vinden. In november slaagde zij daarin en huurde Otto Frank een huis bij miep in de buurt in Amsterdam-zuid, een wijk waar de afgelopen twee jaar veel duitse vluchtelingen waren komen wonen. Margot kwam in december naar Amsterdam, en Anne volgde in februari 1934. Ook ediths moeder, mevrouw Holländer, kwam over naar Amsterdam. In 1937 verhuisde. Naar het Singel 400, een oud grachtenpand van een paar verdiepingen hoog, met een magazijn op de begane grond. Omdat de handel in Opekta voor vruchtenjams seizoensgebonden was, zocht Otto Frank naar uitbreiding van de activiteiten.

jam zelf maken

" miep werd gebeld door verontwaardigde huisvrouwen die het jam-pakket van Opekta hadden gekocht, zich dysport niet elizabeth helemaal aan het bijgevoegde recept hadden gehouden, en wiens jams mislukten. Aan miep de taak de dames eerst te kalmeren, ze vervolgens te vragen het eindresultaat te beschrijven en aan de hand daarvan proberen uit te vinden welke fout was gemaakt en hoe die hersteld kon worden. Met als resultaat meestal een alsnog tevreden klant. Miep ging graag naar haar werk en prees zich gelukkig dat ze in deze moeilijke crisisjaren, waarin toch veel leeftijdsgenoten werkloos waren geraakt en bleven, een leuke baan in een plezierige omgeving had gevonden. Behalve otto Frank werkte ook mijnheer Kugler bij Opekta. Hij was een serieuze dertiger die nooit grapjes maakte. Victor Kugler was net als miep in Oostenrijk geboren en hij ging vooral zijn eigen gang.

Hij stuurde de jonge boodschappenjongen Henk op pad en controleerde diens werk. Henk was een vriendelijke, innemende jongen. Een andere collega was juffrouw heel. Miep was aangenomen om de zieke juffrouw heel te vervangen, maar nadat zij weer beter was, kon miep blijven en deelden ze met Henk een kamer. Met juffrouw heel kon miep het niet goed vinden, helemaal niet nadat zij lid werd van de nsb. Na enige tijd meldde juffrouw heel zich ziek en kwam niet meer terug. "Schertsend merkte mijnheer Frank op: 'een makkelijke manier om van een nazi af te komen.".

Jam maken, tips, Trucs recepten

Met miep ontwikkelde hij een goede verstandhouding. Beiden konden harstochtelijk over politieke onderwerpen discussiëren, al hadden ze vaak dezelfde mening over verschillende situaties en gebeurtenissen. Beiden waren fel tegenstander van Adolf Hitler, die na zijn verkiezingsoverwinning eerder dat jaar was uitgeroepen tot rijkskanselier van duitsland. Otto Frank had zijn vaderland verlaten vanwege hitler's anti-joodse politiek. Reclame voor olie de eerste twee weken van jam maken, haalde mijnheer Frank miep uit de keuken vandaan en wees haar een bureau naast het raam: ". Vanaf nu is dat je bureau. Ik noem het de Inlichtingendienst. Je zult wel merken waarom.

jam zelf maken

Com - create music beats

Miep had opnieuw geluk, ondanks dat er meerdere gegadigden voor de baan waren, werd zij aangenomen. Ze doorstond de proeve van bekwaamheid glorieus. Ze maakte jam en bleef dat de twee weken die volgden ook doen. Ze werd een expert en wist precies hoe ze de juiste kleur, dikte en fruitige smaak voor elkaar moest krijgen. Otto Frank zou zelfs een reclamefilm voor Opekta maken, waarin miep figureert als bedreven jammaakster. Mijnheer Frank vertelde haar dat hij in een klein hotel in het centrum woonde, in afwachting van de komst van zijn gezin dat nog bij zijn schoonmoeder in aken verbleef. Hij vertelde over zijn vrouw Edith en twee jonge dochtertjes: Margot Betti en Anneliese marie. Margot was storm de oudste, geboren in 1926 en Anne was drie jaar jonger. Otto Frank was eenzaam en hoopte zijn vrouw en dochters zo snel mogelijk naar Amsterdam te kunnen laten overkomen.

Vriendinnen vonden haar op de Amerikaanse filmster Norma Shearer lijken, en de hoge hakken droeg ze altijd om haar geringe lengte van 1 meter 52 te compenseren. Twee pasfotootjes van Otto Frank,. 1933de ontvangst op het kantoor van Otto Frank was vriendelijk en nadat hij zich had verontschuldigd voor zijn gebrekkige nederlands, schakelden ze snel over op het duits, hun beider moedertaal. "Ik moet een gunstige indruk hebben gemaakt, want hij zei tegen me: 'voor u kunt beginnen, moet u even meegaan naar de keuken.' mijn wangen gloeiden. Ik had geen idee waarom hij naar de keuken wilde: misschien voor koffie? Maar natuurlijk liep ik netjes mee. (.) Hij gaf me een vel papier. 'hier is het recept. Ga nu jam maken!' toen liep hij weg en liet mij opleiding in de keuken alleen.".

Pectine zelf maken - recepten

Portret van miep gies midden jaren dertigToen miep Santruschitz op haar achttiende van school ging, vond ze een baan als kantoormeisje bij gezond een textielbedrijf. Ze zou er zes jaar blijven werken, totdat ze in 1933, ze was toen vierentwintig, vanwege de crisis ontslagen werd. Het was moeilijk een nieuwe baan te vinden en ze was enige maanden werkloos. Maar ze had geluk: een bovenbuurvrouw, die vertegenwoordigster was, haar wees op een tijdelijke baan bij én van haar vaste opdrachtgevers,. Nederlandsche Opekta mij., gespecialiseerd in de handel van Opekta, een middel waarmee huisvrouwen zelf jam konden maken. De buurvrouw, sientje Blitz-roos, regelde een afspraak voor miep met de heer Otto Frank, directeur van de firma, gevestigd op de nieuwezijds voorburgwal 120-126 te Amsterdam. Op de fiets ging ze er die maandagmorgen naartoe, gekleed in keurig gestreken, zelfgenaaide rok en bloes met hooggehakte schoenen en het haar volgens de laatste mode uit Hollywood met een losse wrong in de nek.

Jam zelf maken
Rated 4/5 based on 839 reviews